COVID-19 MALAYSIA Kementerian Kesihatan Malaysia

Bintulu, 30 Januari 2021- Susulan, latihan dan percubaan sebelum situasi penerimaan dan penghantaran vaksin COVID-19 telah dilaksanakan di Klinik Kesihatan Belaga semalam, hari ini diadakan pula di Hospital Bintulu.

YB Datuk Aaron Ago Dagang, Timbalan Menteri Kesihatan II, hari ini telah turun...

Read More...

Pada pagi ini, saya berkesempatan untuk melakukan lawatan kerja rasmi di Klinik Kesihatan Dong, Raub. Fasiliti ini telah beroperasi sejak 1973 dan memberi liputan perkhidmatan kepada 12,000 penduduk di Mukim Dong, Raub. Secara purata, KK Dong menerima kedatangan 100-150 pesakit sehari.

Taklimat r...

Read More...

Maklum balas Kementerian Kesihatan Malaysia terhadap laporan Berita Harian bertajuk “Mestron edar vaksin COVID-19 dari China” pada 29 Januari 2021. Artikel ini telah dimuatnaik di portal Berita Harian pada jam 4.34 petang, hari yang sama.

Dalam artikel tersebut tertulis frasa ini “ syarikat itu s...

Read More...

KUALA LUMPUR: Individuals with diabetes are more likely to develop a more severe form of Covid-19, says Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah (pic).

The Health director-general said the virus does not discriminate whom it infects including those with non-communicable diseases such as diabetes.

"Uncont...

Read More...

KENYATAAN AKHBAR KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA
AKTIVITI DRY RUN PENGHANTARAN VAKSIN COVID-19 KE KLINIK KESIHATAN BELAGA, SARAWAK

Bagi menjamin akses kepada bekalan vaksin COVID-19, Kerajaan Malaysia telah menandatangani perjanjian awal bersama COVAX Facility dan juga syarikat Pfizer. Pada masa y...

Read More...