COVID-19 MALAYSIA Kementerian Kesihatan Malaysia

PUTRAJAYA: Malaysia tidak mengalami sebarang masalah terhadap pembungkusan pada botol vaksin keluaran Pfizer-BioNTech atau kelewatan penghantaran seperti yang berlaku di beberapa negara.

Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba berkata, setakat ini semua vaksin yang dibekalkan di Malaysia tidak...

Read More...

PUTRAJAYA: Kerajaan selesai memeterai perjanjian untuk menambah 30 peratus lagi vaksin Pfizer-BioNTech pada Isnin, kata Menteri Kesihatan, Dato’ Sri Dr Adham Baba.
Menurutnya, perkembangan terbaru itu menyaksikan negara akan memperoleh 31.9 juta dos vaksin Pfizer untuk diberikan kepada rakyat.

“I...

Read More...

KENYATAAN MEDIA : KKM HARGAI PERUNTUKAN TAMBAHAN DI BAWAH PEMERKASA

Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengucapkan terima kasih kepada YAB Perdana Menteri kerana amat prihatin kepada para petugas barisan hadapan negara dalam mengawal penularan pandemik COVID-19.

Kementerian Kesihatan mengalu-...

Read More...

Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengambil maklum akan isu yang ditimbulkan berkaitan keperluan pengambilan dua dos vaksin COVID-19 jenama COMIRNATY Concentrate for Dispersion for Injection (MAL21016022AZ) keluaran Pfizer-BioNTech. Kenyataan ini dikeluarkan untuk memberi penjelasan berkenaan pem...

Read More...

Jumlah positif Covid-19 dijangkakan boleh menurun sehingga 500 kes sehari pada Mei ini mengikut kadar nilai kebolehjangkitan (Rt) atau R-naught Covid-19 kurang 1.0.

Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr. Adham Baba berkata, perkara itu dilihat berdasarkan trend penurunan kes mengikut negeri yang dicapa...

Read More...