COVID-19 MALAYSIA Kementerian Kesihatan Malaysia

Vaksin AstraZeneca yang telah didaftarkan oleh Pihak Berkuasa Kawalan Dadah adalah selamat untuk digunakan di negara ini. Hasil penilaian data-data dan laporan mendapati kes-kes penggumpalan darah tiada kaitan langsung kesan sampingan vaksin.

Lihat Kenyataan Penuh YB Menteri Kesihatan, Datuk Dr Se...

Read More...

PUTRAJAYA: Malaysia tidak mengalami sebarang masalah terhadap pembungkusan pada botol vaksin keluaran Pfizer-BioNTech atau kelewatan penghantaran seperti yang berlaku di beberapa negara.

Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba berkata, setakat ini semua vaksin yang dibekalkan di Malaysia tidak...

Read More...

PUTRAJAYA: Kerajaan selesai memeterai perjanjian untuk menambah 30 peratus lagi vaksin Pfizer-BioNTech pada Isnin, kata Menteri Kesihatan, Dato’ Sri Dr Adham Baba.
Menurutnya, perkembangan terbaru itu menyaksikan negara akan memperoleh 31.9 juta dos vaksin Pfizer untuk diberikan kepada rakyat.

“I...

Read More...

PUTRAJAYA, 17 Mac - Yang Amat Berhormat Tan Sri Dato’ Haji Muhyiddin Yassin Perdana Menteri Malaysia telah selamat menerima suntikan dos kedua vaksin COVID-19, hari ini, selang 21 hari selepas dos pertama yang telah di terima pada 24 Februari 2021 yang lalu.

YAB Perdana Menteri menerima suntikan...

Read More...

Jumlah positif Covid-19 dijangkakan boleh menurun sehingga 500 kes sehari pada Mei ini mengikut kadar nilai kebolehjangkitan (Rt) atau R-naught Covid-19 kurang 1.0.

Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr. Adham Baba berkata, perkara itu dilihat berdasarkan trend penurunan kes mengikut negeri yang dicapa...

Read More...