COVID-19 MALAYSIA Kementerian Kesihatan Malaysia

Kluster Benteng LD

Sehingga 13 September 2020 jam 12 tengah hari, sejumlah 4,666 telah disaring dalam Kluster Benteng LD dan sebanyak 22 kes baharu telah dikesan positif COVID-19. Pecahan jumlah saringan mengikut daerah adalah seperti berikut:

Lahad Datu (1,258 disari...

Read More...

Kluster Benteng LD

Sehingga jam 12 tengah hari 12 September 2020, sejumlah 4,089 telah disaring dalam Kluster Benteng LD dan sebanyak 44 kes baharu telah dikesan positif COVID-19. Pecahan jumlah saringan mengikut daerah adalah seperti berikut:

Tawau (2,847 disaring):

...

Read More...

Kluster Benteng LD, Kluster Telaga dan Kluster Sungai mencatatkan pertambahan kes pada hari ini. Pecahan saringan dan situasi terkini bagi kluster-kluster mengikut negeri terbabit adalah seperti berikut:

Kluster Benteng LD, Sabah (jumlah saringan 2,837):

Tawau (2,067 disaring):

  • 250 kes dik...

Read More...

KKM ingin memaklumkan bahawa terdapat pertambahan kes bagi 3 buah kluster iaitu Kluster Benteng LD, Kluster Telaga dan Kluster Sungai pada hari ini. Pecahan saringan dan situasi terkini bagi kluster-kluster mengikut negeri terbabit adalah seperti berikut:

1. Kluster Benteng LD, Sabah (jumlah sar...

Read More...

KKM ingin memaklumkan bahawa terdapat pertambahan kes bagi empat (4) buah kluster iaitu Kluster Sungai, Kluster Telaga, Kluster Tawar dan Kluster Benteng LD pada hari ini. Pecahan saringan dan situasi terkini mengikut kluster tersebut adalah seperti berikut:

Kluster Su...

Read More...